Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха в полуфиналите в спринта на 60 метра на европейското първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в чешката столица Прага.

Българките завършиха съответно на 14-а и 15-а позиция в крайното класиране.

Лалова, която беше втора на предишното световно в зала - Гьотеборг 2013, остана едва пета в третата серия. Тя пробяга дистанцията за 7.27 секунди. За финала от тази серия се класираха Ферена Зайлер с най-доброто време в полуфиналите - 7.08 секунди, и Муджинга Камбунджи със 7.15 секунди. Двете постигнаха лични рекорди, като за представителката на Швейцария това беше и национален рекорд.

26-годишната Ефтимова зае пето място във втората серия. Тя пробяга 60-те метра за 7.28 секунди, което е най-доброто й постижение през сезона.

От тази серия за финала се класираха холандката Дафне Скиперс (7.15) и шампионката от 2011 г. Олесия Повх от Украйна (7.16).

Останалите четири финалистки бягаха в първата полуфинална серия - британката Дина Ашер-Смит (7.10), норвежката Езине Окпаребо (7.15), холандката Ямиле Самуел (7.20) и полякинята Ева Свобода (7.22).

При мъжете Денис Димитров също не успя да стигна до финала. Българинът финишира за 6.66 секунди, което му отреди пето място в първия полуфинал. Той зае 11-о място в крайното класиране и остана на четири стотни от финала.

Най-бърз в полуфиналите беше световният шампион в дисциплината Ричърд Килти от Великобритания - 6.53 секунди, а финалът беше затворен от Юлиян Ройс от Германия - 6.62 секунди. 

dnevnik.bg