Носителят на трофея на ФА Къп Арсенал се класира за полуфиналите на турнира. Лондончани се наложиха с 2:1 над Манчестър Юнайтед. Изключително интригуващият двубой, който се игра на страхотно темпо с положения пред двете врати, се проведе на „Олд Трафорд“.

Бившият „червен дявол“ Даниел Уелбек вкара победния гол за Арсенал, с което изпрати своя тим напред. Преди това се разписаха Начо Монреал и Уейн Рууни. През второто полувреме Анхел Ди Мария бе изгонен за необмислена постъпка срещу съдията.

Двубоят започна двуостро, с бързи атаки към двете врати. Първият гол обаче се оказа в мрежата на Юнайтед. В 25-ата минута след прекрасна многоходова атака, преминала през двата фланга, Алекс Окслейд-Чембърлейн намери Начо Монреал, който с диагонален удар откри за 1:0. По този начин испанският футболист вкара първия си гол за настоящия сезон.

Още с изпълнението на центъра, Манчестър Юнайтед успя да върне попадението. След атака отдясно, Анхел Ди Мария опроверга критиците си, като центрира прекрасно в наказателното поле, а Уейн Рууни засече с глава за 1:1.

В 42-ата минута Войчех Шченсни трябваше да спасява мрежата си след точен удар на Анхел Ди Мария. Минута по-късно Санти Касорла изпълня пряк свободен дар, при който Де Хеа отигра с майсторство, като улови топката, която бе в очертанията на вратата.

Преди почивката Маруан Фелайни стреля по земя и отдалеч, но не успя да затрудни вратаря на Арсенал.

Луис ван Гаал реши да действа веднага след края на първото полувреме. Майкъл Карик и Фил Джоунс се появиха на почивката за Манчестър Юнайтед, на местата на Люк Шоу и Андер Ерера.

В 62-ата минута Арсенал отново излезе напред в резултата. Дани Уелбек отбеляза гол. Валенсия изпрати дълга топка към вратаря Де Хеа, той излезе напред, но се размина с топката, а изскочилият сан Дани Уелбек наказа бившия си клуб за 2:1.

Последваха чудесни възмоности за Крис Смолинг и Маруан Фелайни, но топката така и не влезе в мрежата на гостите.

В 73-ата минута Давид Де Хеа се прояви като истински майстор спасявайки отбора си от ново попадение след изключителен удар от воле на Санти Касорла.

В 76-ата минута Анхел Ди Мария получи червен картон, заради необмислено действие срещу съдията. Аржентинецът падна артистично на терена след леко съприкосновение със съперник, а реферът му вдигна жълт картон за симулация. Разгневен от решението Ди Мария хвана съдията отзад за фланелката, което му докара изгонване от терена на „Олд Трафорд“.

Няколко минути преди края, в момент на „безизходица“ Аднан Янузай се хвърли артистично в наказателното поле, но главният рефер видя това и не отсъди дузпа в полза на домакините.

В крайна сметка добрите изяви на Арсенал донесоха класиране на тима на Арсен Венгер за полуфиналите за ФА Къп. За този етап вече се класира Астън Вила.

Гонг.бг