Испанецът Роберто Мери ще бъде вторият пилот на "Маруся".

23-годишният пилот ще направи дебют във Формула 1 в първото състезание за новия сезон - Гран при на Австралия, което ще се проведе този уикенд в Мелбърн.

Мери ще бъде съотборник на 23-годишния англичанин Уилям Стивънс, който беше обявен през февруари. Днес беше съобщението името и на тест пилота на тима. Това ще е 21-годишният англичанин Джордан Кинг, който паралелно ще участва в GP2.

"Невероятно развълнуван съм, че ще направя дебют във Формула 1. Това е голяма отговорност, но аз се чувствам готов да направя следващата стъпка в моята кариера и да покажа, че мога да допринеса за развитието на отбора", заяви Мери.

Испанецът направи впечатление през 2011 г., когато стана шампион в европейските серии Формула 3. През миналата година той се състезаваше в сериите "Формула Рено 3.5", където завърши трети в крайното класиране.

"Те са не само много талантливи млади пилоти, които ги очаква вълнуващо бъдеще, а и са възпитаници на Manor Motorsport в младежките формули. Това е много важно, защото развитието на младите таланти е ключова част от нашата философия", коментира шефът на "Маруся" Джон Буут. 

dnevnik.bg