Челси и Пари Сен Жермен завършиха 2:2 във втория 1/8 финален плейоф за Шампионската лига.

Първият мач в Париж завърши 1:1. Със същият резултат приключи и редовното време на реванша в Лондон. Челси откри в 81-ата минута чрез Гари Кейхил при асистенция на Диего Коста. Феновете на ст. "Стамфорд Бридж" запяха, но само след 5 минути замлъкнаха, защото бившият им любимец Давид Луис изравни след пас на Езекиел Лавеци.

Последваха две продължения по 15 минути, в началото на които Челси отново излезе напред чрез Еден Азар, вкарал от дузпа в 116-ата минута. Публиката отново запя, но 5 минути преди края на продължения пак замлъкна, защото Тиаго Силва от ПСЖ реализира за 2:2 при асистенция на Тиаго Мота. В малкото оставащо време Челси натисна, но не успя да промени резултата.

Пари Сен Жермен се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига с общо резултат 3:3, но повече отбелязани голове на чужд терен. Успехът за парижани дойде въпреки отсъствието на голямата им звезда Златан Ибрахимович. Босненският швед е с мускулни болки и по нареждане на клубните лекари ще почива минимум 4 седмици. /БГНЕС