Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо заяви, че отборът му не е успял да се справи с напрежението и затова е отпаднал от Шампионската лига. Лондончани бяха отстранени от ПСЖ в драматичен мач на "Стамфорд бридж", завършил 2:2 след продължения.

"ПСЖ заслужи победата. Когато един отбор не може да се защити при два ъглови удара и допусне два гола, този отбор не заслужава да спечели. Когато отбор не успее да се справи с напрежението, че е с човек повече у дома и когато публиката не може да приеме, че отборът трябва да контролира мача и иска да се впусне към победата... не се справихме с това напрежение", каза Моуриньо.

По думите му за ПСЖ е било лесно - с десет човека в защита. "Две линии по четирима, дълги топки за контраатака, изчакване на фаулове и ъглови удари. Психологически те нямаха какво да губят. Имаха опит, играха добре, заслужиха успеха", добави Специалния.

Той заяви, че в индивидуален план някои от футболистите му не са били достатъчно добри. "Когато допуснеш два гола от ъглов удар, това показва липса на внимание и на отговорност да се справиш със задачите. Затова заслужихме да бъдем наказани с това равенство. Извинявайте, с тази загуба."

Моуриньо каза, че ако се установи, че червеният картон на Златан Ибрахимович е незаслужен, то наказанието му трябва да бъде намалено и да играе в четвъртфиналите. "Имаше обаче чиста дузпа срещу Диего Коща. Загуба на време и пари е да има съдии зад вратата, защото те по принцип не вършат нищо."

Португалецът призна, че не е видял добре положението с удара с лакът на Давид Луис срещу Коща. "УЕФА го избра за играч на мача, а не ми се вярва, че биха го направили, ако е проявил такава агресия."

По думите му сега е време да се извадят поуки от мача след задълбочен анализ.

dnevnik.bg