Измамници опитват да приберат пари от хора, желаещи да направят дарения по кампанията "Левски е твой". Включиха се вече стотици фенове, събраха стотици хиляди и тарикати се усетиха. Подобно на телефонни измами или фалшиви набирания на средства за болни...

"Има индикации за измами - потвърди директорът Константин Баждеков", цитиран от "Труд". "Затова дарявайте само в касата на клуба, по обявените банкови сметки, в тръста или на служители на Левски по предварително обявена в официалния сайт програма.

Измамници се представят за "сини" фенове, за "сини" служители и търсят наивници, като издават фалшиви документи. Възможно е дори да покажат удостоверение, наподобяващо карта на Левски, затова е и пояснението с програмата в сайта.

Въпреки препятствието кампанията продължава успешно. А Баждеков и Даниел Боримиров ще открият националното турне за дарения - в Кюстендил (23-24 март).

В Левски се смесиха радост и трепет покрай жребия за купата, който срещна "сините" с Лудогорец, а Черно море - с Локомотив(Пд). Шампионите и варненци са домакини в първите мачове на 8 април, а реваншите са на 29-и. "Исках финал с Лудогорец, въздъхна "синият" треньор Стойчо Стоев. "Целта е купата, значи трябва да бием и да стигнем финал", отсече административният директор Райко Якимов, който изтегли Лудогорец.

Очертава се точно преди сблъсъка със "сините" шампионът да играе дерби с ЦСКА. Докато Левски ще има по-спокойни мачове във втората шестица. Реваншът е и единственият шанс на "сините" да напълнят "Аспарухов" до юли и да заработят стотина хиляди лева от билети. Пенсионер трогна "Левски" с дарение. Възрастният човек се появи в административната сграда на "Герена" и даде 10 лева за кампанията "Левски е твой". Мъжът добави, че не може да си позволи да отдели повече, но иска да помогне с каквото може.

Трябва дарение за поне 100 лв., за да се получат акции. Но шефът Константин Баждеков забеляза жеста и реши да се издаде документ на пенсионера за 10 лв. /БГНЕС