Бизнесмените, които бяха сочени като сигурни нови мажоритарни собственици на футболния ЦСКА, се отказаха напълно от придобиването на клуба.

Семейство Манджукови и Юлиян Инджов излязоха с декларация, че повече не искат да се занимават с въпроса, защото нямат намерение да участват във "фарса, който разиграва мажоритарният собственик на ЦСКА от началото на 2015 година".

Писмото им беше разпространено първо на страницата на близкия до Манджукови проект cska.tv във "Фейсбук".

Контролният пакет акции на клуба от Борисовата градина в момента се държи от Александър Томов. Той заяви, че ще го прехвърли на заинтересованите бизнесмени, които доскоро бяха и основни инвеститори в тима.

Единственото тяхно условие за придобиването на акциите беше да бъдат предоставени финансови и правни данни за състоянието на клуба. Още преди седмица обаче Инджов предупреди, че ако числата, които настоящето ръководство на ЦСКА изнася, не съвпадат с реалните, участието му в акционерното дружество е под въпрос.

Тези данни така и не са били предоставени на Манджукови и Инджов и в писмото си те казват, че без тази информация не могат да вземат сериозно управленско решение за бъдещето на "армейците".

В днешната си декларация бизнесмените подчертават, че чрез финансовата си подкрепа са кредитирали с доверие Александър Томов и благодарение на тях клубът е успявал да функционира до момента.

"В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена само финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба", се казва в декларацията им.

"Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял, без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите", казват още те.

"Пред нас като акционери и цялата червена общественост продължава да стои въпросът относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба", пише в изявлението на Инджов и Манджукови.

Решението на бизнесмените идва в много критичен момент за ЦСКА, тъй като крайният срок за покриване на изискванията за получаване на лиценз е 31 март.

Футболният тим на червените напълно се срина в първенството и има четири мача без победа и вкаран гол от началото на пролетния полусезон, а преди дни беше извършена и треньорска смяна. 

dnevnik.bg