Полузащитникът на "Байерн" Дейвид Алаба вероятно ще пропусне оставащите мачове до края на сезона, след като скъса връзки на лявото коляно по време на ангажиментите си с националния отбор на Австрия.

22-годишният халф беше заменен на почивката при равенството 1:1 с Босна и Херцеговина във вторник вечерта, а тестовете в Мюнхен потвърдиха най-лошите притеснения.

Алаба ще трябва да почива седем седмици, преди да може да се завърне към тренировките. Това със сигурност го вади поне до последния кръг от сезона в Бундеслигата. Той евентуално ще може да се завърне за финала за Купата на Германия или в Шампионската лига.

"Разбира се, съм много тъжен. Но имам голям цел в главата си и искам да се завърна до края на сезона. Сега ще си почина добре и после ще дам всичко от себе си в рехабилитацията", заяви той.

Алаба пропусна края на първата половина от сезона заради подобна контузия в дясното коляно през ноември. Следващият съперник на "Байерн" е "Борусия" (Дортмунд) в събота.

Австрийският национал изигра своя мач номер 100 за баварците при загубата с 0:2 от "Борусия" (Мьонхенгладбах) преди две седмици. 

Дневник