Членът на Управителния съвет на ЦСКА Ивайло Манджуков обяви, че в близките часове ще стане ясно бъдещето на клуба. Той даде много кратък коментар след днешното заседания на УС, като по думите му все още няма промяна в акционерния капитал.

Неговият баща Петър Манджуков и Юлиян Инджов дадоха заем на червените преди Нова година, който трябваше да бъде върнат до 31 март. В противен случай дяловете на двамата в клуба трябва да се увеличат до малко над 50% от общия акционерен капитал. Това обаче все още не се е случило.

"Лира Инвестмънтс" все още е собственик на клуба. Следващите часове са изключително важни за ЦСКА. Във всякакъв смисъл", заяви лаконично Ивайло Манджуков след заседанието на управителния съвет.

Той допълни, че не знае дали има бунт на играчите заради неизплатени възнаграждения. По думите му на продължилото около час и половина заседание са обсъждани "оперативни въпроси". "В момента много бързам", бяха последните му думи, преди да напусне "Българска армия".

Въпреки че се отказаха от първоначалните си намерения да инвестират в клуба, Петър Манджуков и Юлиян Инджов обещаха премии за футболистите и треньорския щаб при победа над "Лудогорец". Дербито между първите два отбора в А група е в събота, 4 април, от 20.00 часа.

Отборната премия, която е обещана на червените при успех в Разград, е 50 000 лева, твърди "Гонг". Според информацията парите са осигурени от пълномощниците на Манджуков и Инджов - Борислав Лазаров и Милко Георгиев.

dnevnik.bg