Александър Томов отрече обвиненията, че "Лира Инвестмънтс", която държи контролния пакет от акции в ЦСКА, е взимала 10% лихва върху заемите, които е отпускала на клуба. Той твърди, че въпросните лихви са били вписвани, но след това люксембургската компания се е отказвала от тях.

"Чета какви ли не глупости. Най-голямата е, че "Лира Инвестмънтс" взимала лихви от ЦСКА. Това е абсолютна измислица. "Лира" е подписала, че няма да взима лихви и не е взимала лихви нито през 2013 г., нито през 2014 г. В счетоводството това е уточнено. Ние начисляваме лихви, пишем 10%, но след това се отказваме. Докато аз съм бил в този клуб, ЦСКА има финансов вход, но не и изход. Нищо не излиза - нито комисионни, нито лихви. Това никога не е позволявано от мен", заяви Томов пред "Канал 3".

По думите му до два дни ще станат ясни очакваните промени в клуба. "Работи се по няколко варианта. Всичките са добри за ЦСКА. Дай, Боже, утре или вдругиден да може да съобщим нещо. Има сложна финансова и юридическа работа, има сложни отношения, бъдещето на клуба трябва да се изчисли точно", допълни той.

Томов изрази и увереност, че ЦСКА ще получи лиценза за следващия сезон. "Нещата с лиценза върят успешно. Имаме няколко открити въпроса, които обсъждаме с различни хора. Ние не се поддаваме на целия този натиск от медиите, които се използват от някои хора, които искат да вземат пари. С футболния съюз обсъждаме всеки случаи поотделно. Повечето случаи са изчистени, останали са много малко. Смятам, че с лиценза в крайна сметка няма да им проблем."

Според него футболистите са много амбицирани да прекъснат лошата си серия срещу шампиона "Лудогорец" в събота. "Отборът се готви за решаващ мач с "Лудогорец". Имаме боеспособен отбор, който е страшно мотивиран. Футболистите са настроени да дадат всичко от себе си, защото съзнават важността на този мач", завърши Томов.

dnevnik.bg