"Левски" изигра един от най-резултатните си мачове тази година и се наложи с 5:2 над "Черно море" в най-интересния мач от втората шестица на А група.

С този домакински успех сините се утвърдиха на седмо място в класирането, защото вече имат четири точки аванс пред варненския тим.

Двата отбора изиграха впечатляващи първи 25 минути, в които отбелязаха общо четири гола.

Либан Абди откри резултата още в четвъртата минута, след като беше изведен перфектно от Антонио Аниете. Сомалиецът напредна и стреля между краката на Чанович.

Гостите от "Черно море" изравниха в десетата минута чрез Петър Златинов, който изпълни свободен удар от около 35 метра. Вратарят на "Левски" Боян Йоргачевич очакваше топката да бъде отклонена от някой от играчите, към които беше центрирана, но тя влезе директно в мрежата.

На домакините им бяха необходими само още седем минути, за да си върнат лидерството в резултата. Божидар Краев се оказа напълно свободен в наказателното поле, след като цялата защита на "Черно море" беше концентрирала вниманието си върху действията на Валери Домовчийски. Той преодоля двамата централни бранители и видя възможността да комбинира с непокрития Краев вдясно от себе си.

След още седем минути - в 24-ата сините вече водеха с 3:1. Валери Домовчийски реализира от малък ъгъл, след като топката от шут на Мигел Бедоя се отби в главата на защитника на варненци Кирил Котев и беше на път да излезе в аут. Домовчийски обаче я застигна и стреля неспасяемо за Чанович.

Дълго време двата отбора не успяваха да си отбележат нов гол, въпреки че създаваха положения. Все пак в 74-ата минута бившият полузащитник на "Левски" Симеон Райков беше изведен сам срещу Йоргачевич и стреля под плонжа на вратаря за 2:3.

Само две минути по-късно столичани възстановиха аванса си от два гола след авгогол на Мамуту Кулибали. Авторът на първото попадение Абди остана само срещу вратаря, който този път спаси удара му, но топката се отби в Кулибали.

В 92-ата минута Мигел Бедоя даде още един много добър пас, този пък към резервата Борислав Цонев и той реазилира последния гол в срещата.

Дневник