Отборът на Арсенал победи Ливърпул с 4:1 в дербито от 31-ия кръг на Висшата лига, играно на стадион "Емиратс" в Лондон.

В ранния мач за деня един срещу друг се изправиха двата тима в най-добра форма от началото на 2015 година, като домакините започна двубоя по-силно, но Симон Миньоле направи добри спасявания след удари на Касорла и Рамзи. Последваха 20 минути на доминация на Ливърпул, като Лазар Маркович направи непростим пропуск, останал очи в очи с Давид Оспина.

"Артилеристите" нанесоха своя удар в последните 8 минути на полувремето. В 37-та Ектор Белерин нахлу в наказателното поле отдясно и с точен изстрел откри резултата. Малко след това Месут Йозил удвои от свободен удар, а точно преди почивката Алексис Санчес направи 3:0 със страхотен удар от границата на наказателното поле.

След почивката мърсисайдци се опитаха да се върнат в мача и намалиха изоставането си в 76-та минута, когато Джордан Хендерсън реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Белерин срещу Стърлинг. В оставащите минути Емре Джан получи втори жълт картон и бе изгонен, а в продължението на срещата Оливие Жиу оформи крайното 4:1.

След този успех Арсенал се изкачи поне временно до второто място в класирането с 63 точки, докато Ливърпул остава на 5-та позиция с 54 и изглежда все по-далеч от топ 4. /БГНЕС