Легендата на швейцарския тенис Мартина Хингис отново ще участва във "Фед къп" след 17-годишно прекъсване, съобщи местната федерация.

Бившата номер 1 ще бъде включена в състава на Швейцария за плейофа за оставане в Световната група срещу Полша на 18 и 19 април.

34-годишната Хингис ще участва в мача на двойки. Останалите тенисистки, които попаднаха в отбора на Швейцария, са Тимеа Бачински, Виктория Голубич и Стефани Фьогеле.

Хингис се състезава само в турнирите на двойки и смесени двойки, откакто през 2013 г. се завърна след второто си отказване от спорта. В началото на февруари тя дори спечели 16-ата си титла от Големия шлем, след като с индиеца Леандер Паеш триумфира на Australian Open.

Хингис не е участвала в световното отборно първенство за жени от 1998 г., когато Швейцария губи във финала от Испания с 2:3. Тогава тя печели и двете си срещи на сингъл, но в решителния пети мач заедно с Пати Шнидер отстъпват на Кончита Мартинес и Аранча Санчес Викарио.

Участието на Хингис в тазгодишното издание на "Фед къп" ще й позволи да се бори за място на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Неотдавна тя предложи на Роджър Федерер да се състезават в турнира на смесени двойки на олимпиадата.

dnevnik.bg