"Борусия" (Дортмунд) победи драматично с 3:2 "Хофенхайм" след продължения и така се класира за полуфиналите за Купата на Германия.

Двубоят на препълнения "Сигнал Идуна Парк" завърши 2:2 в редовното време, а в герой за домакините се превърна влезлият като резерва Себастиан Кел, който вкара победния гол. "Борусия" откри резултата в 19-ата минута чрез Невен Суботич, който се пребори с бранителите на "Хофенхайм" след изпълнение на ъглов удар и насочи топката в далечния ъгъл на вратата.

Само две минути по-късно гостите изравниха, след като оставеният непокрит Кевин Фоланд с плътен шут по земя прати топката в мрежата. В 28-ата минута "Хофенхайм" обърна резултата с попадение на Роберто Фирмино. Той спечели единоборство със Суботич, излезе очи в очи с вратаря Лангерак и отблизо не сгреши.

Домакините веднага се хвърлиха в атака, за да върнат попадението, но това така и не се случи до почивката. Те все пак стигнаха до гол, след като Пиер-Емерик Обамеянг се разписа с глава след центриране във вратарското поле.

След гола двата тима се прибраха в половините си и подхождаха много предпазливо към противниковата врата. Резултатъ се запази до края на редовното време и така се стигна до продължения. В седмата минута на първото продължение Хенрик Мхитарян беше изведен с далечен пас пред вратата, но не успя да отправи точен изстрел. До края на първото добавено време домакините бяха по-активни, но "Хофенхайм" не се пропука.

В началото на втората част обаче, гостите капитулираха и пуснаха трети гол. В 108-ата минута ветеранът Кел се разписа с мощен шут без подготовка от границата на наказателното поле. Няколко минути по-късно "Борусия" можеше да реши категорично мача, но последователно Кагава и Бауман не успяха да преодолеят стража на гостите. В последната минута на продълженията Анди Бек имаше страхотна възможност да докара мача до дузпи, но не успя да се възползва от грешка в отбраната на жълто-черните. 

dnevnik.bg