Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев защити футболиста на клуба Козмин Моци, след разразилия се скандал около негово нарушение на двубоя с ЦСКА и последвалото наказание от Дисциплинарната комисия.

Домусчиев заяви, че има тенденциозност в това, което се пише за Лудогорец, а в медиите има пристрастни журналисти.

Кирил Домусчиев заяви още, че в Дисциплинарната комисия има петима левскари и затова състезателните права на Козмин Моци са спрени.

Юрий Кучев е председател на комисията, а членове са Георги Камишев, Никола Попмиланов, Минко Брайков, Валери Апостолов и Георги Георгиев.

"Козмин Моци си е Козмин Моци. Добре го познавам като човек. Той е силен характер, един от лидерите в отбора независимо, че е чужденец. Той е един от лидерите, на които се крепи този отбор. Първо, има огромна тенденциозност в това, което се пише срещу Лудогорец. Има левскари и цскари в медиите. Било с писанията, било с акценците, с хората, които канят да коменират, по всякакъв начин се опитват да вкарат напрежение или да очернят това, което правим. Но така е в България кавото и да правиш винаги ще бъдеш оплют", коментира Кирил Домусчиев за предаването "А група Токшоу" по Diema Sport, цитирани от Гонг.

"Козмин е един играч, който в един мач винаги може да си изпроси жълт или червен картон, това му е стилът. Мога да дам като пример Пепе от Реал Мадрид. Не съм видял да са го изгонили от Реал. Моци проблеми с дисципината няма той е доста уважителен и добър човек. На терена се раздава и може да се стигне до инцидент. Затова са съдиите и като има нещо за картон да се даде. Друг е въпросът, когато някой съдията не е видял и не е дал карто. Затова го наказват. Той играе за топката и му вярвам. Едва ли умишлено е направил нещо, за да го изгонят. Наказахме го за средните пръсти. Затова не ходя на мачове, защото нивото на публиката, която ходи на някои мачове е много ниска. Има мачове, където гледат къде е Домусчиев и къде е Петричев, да плюят и да хвърлят камъни. Простотията е голяма и всичко, което се пише срещу Домусчиев е тенденциозно. В определени медии не видях акценти, че ЦСКА е паднал с 0:4. Никой не коментира грубото влизане на Иван Стоянов в караката на Мисиджан."

"Отборът стои зад Моци. Днес отборът ще играе и за Моци. Факт е, че в Дисциплинарната има петима левскари, защото те имат силно лоби и са се постарали това да се случи. Дали ще играе Моци, Трезиев или Александров, няма да плачем да това нещо", каза още Кирил Домусчиев.

"Като видях какви футболисти има в италианския отбор. Надявам се следващите мачове момчетата да покажат какво могат. Футболът понякога е и късмет. Резултатът бе справедлив, а аз останах доволен от играта на момчетата. Надявам се, че новият капитан ще донесе повече късмет на националния отбор."

"В нито една европейска държава ти не можеш да задължиш професионален клуб да има един, двама или трима до 21 години играчи в състава си. Направихме проучване. Аз съм против това решение. Единствените, които бяха "ЗА" са Литекс, Ботев и Славия. Явно предложението дойде от Славия и Гриша Ганчев. А знаете топлата връзка между Ботев и Литекс. Взе се едно решение, което не е правилно. Не е само мое това решение. Започва да се действа по комунистическия начин. Не можеш на 21 години да почваш да го учиш на футбол. Ако е дърводелец, той е дърводелец. Не можеш да го учиш на футбол. Когато искат Литекс и Славия, да играят с младите момчета. Ако те отидат с тях в евротурнирите, са за никъде." /БГНЕС