Отборът на Манчестър Юнайтед се представи великолепно и разби с 4:2 Манчестър Сити в градското дерби от 32-ия кръг на Висшата лига.

Двубоят на "Олд Трафорд" започна отлично за "гражданите", които поведоха в резултата още в 8-та минута, когато след много добра комбинация Давид Силва асистира на Серхио Агуеро за 1:0. Възпитаниците на Луис ван Гаал обаче показаха характер и постигнаха пълен обрат само за 19 минути. Ашли Йънг изравни след центриране отляво на Андер Ерера, а след това самият Йънг асистира на Маруан Фелайни за втория гол.

След почивката "червените дяволи" продължиха да бъдат пълни господари на терена и това даде резултат в 67-та минута, когато Уейн Рууни изведе Хуан Мата сам срещу Джо Харт и испанският халф хладнокръвно вкара, като в ситуацията останаха съмнения за засада. В 74-та минута Йънг центрира прекрасно от свободен удар и Крис Смолинг заби 4 гол във вратата на Харт, а минута преди края Агуеро оформи крайното 4:2 в полза на Юнайтед.

След този успех Уейн Рууни и компания вече имат 65 точки и остават на една зад втория Арсенал, докато Сити остава на 4-та позиция с 61, като най-вероятно мениджърът на тима Мануел Пелегрини ще остане без работа от утре. /БГНЕС