В продължение на повече от десетилетие "Реал" (Мадрид) беше обзет от манията да спечели десета европейска купа. Карло Анчелоти успя да сбъдне мечтата на мадридчани още в първия си сезон. През този пред италианския специалист има нова голяма цел - да направи "Реал" първият отбор, защитил трофея си в Шампионската лига.

Досега това се оказа непосилна задача за 13 отбора, включително три пъти за кралския клуб. "Ювентус" и "Манчестър юнайтед" бяха най-близо през 1997 и 2008 г., но загубиха на финал. "Реал" все още е твърде далеч от финала през този сезон и още на четвъртфиналите ще има изключително тежката задача да преодолее градския съперник "Атлетико".

Жребият отреди двата отбора от Мадрид да повторят финала от миналия сезон в две срещи - на "Висенте Калдерон" тази вечер от 21.45 часа и на "Сантиаго Бернабеу" на 22 април.

Преди година "Атлетико" беше само на няколко секунди от спечелването на Шампионската лига. Серхио Рамос обаче вкара късен изравнителен гол, за да прати мача в продължения, където изтощените физически играчи на "дюшекчиите" допуснаха още три попадения.

Откакто Диего Симеоне пое отбора, "Атлетико" се превърна в един от най-неудобните съперници за "Реал". През този сезон вече имаше шест дербита на Мадрид, в които по-титулуваният отбор не спечели нито веднъж. "Атлетико" записа четири победи, като особено впечатляваща беше последната - 4:0 на 7 февруари на "Висенте Калдерон".

dnevnik.bg