"Ливърпул" запази надеждите си за второ поредно участие в Шампионската лига след домакинска победа срещу "Нюкасъл" с 2:0. "Мърсисайдци" прекъснаха серията си от две поредни загуби във Висшата лига, върнаха си петото място с актив от 57 точки и се доближиха на четири точки от "Манчестър сити".

Отборът на Брендън Роджърс игра силно в първия и последния половин час на мача, когато съответно паднаха попаденията на Рахим Стърлинг и Джо Алън. Червените обаче показаха и сериозни слабости в края на първото и началото на второто полувреме, когато "свраките" създадоха доста положения за гол. Въпреки това Симон Миньоле не допусна попадение.

Двата отбора изиграха динамичен мач с много интересни ситуации пред двете врати. "Ливърпул" започна агресивно и не почти не позволяваше на съперника да владее топката и да преминава централната линия на терена.

"Мърсисайдци" откриха резултата в деветата минута след отлично изпълнение на Стърлинг. Той получи топката от Джордан Хендерсън, отвори си малко пространство между няколко защитници и отбеляза с удар е далечния ъгъл.

Малко след това Морено стреля по диагонала, но Тим Крул спаси. Последва и добра ситуация пред Коутиньо, който обаче беше блокиран от Уилямсън. В 25-ата минута Крул спря Стърлинг с навременно излизане.

"Ливърпул" не успя да си успокои мача с втори гол и "Нюкасъл" се отърсих от натиска. След 30-ата минута гостите изнесоха играта в предни позиции и стигнаха до добри ситуации пред Миньоле.

В 35-ата минута белгийският вратар спаси удар на Абеид, а три по-късно основателни претенции на "свраките" за дузпа бяха подминати. В последната минута на първата част Айозе Перес се размина с изравнителен гол.

В началото на второто полувреме Миньоле се намеси решително срещу Перес и Муса Сисоко. В 59-ата минута Стърлинг направи шокиращ пропуск в близост до вратата, след като Дарил Янмаат направи груба грешка при центриране на Хендерсън.

След това положение "Ливърпул" отново наложи натиск и в 70-ата минута удвои. Уилямсън подари топката на Джо Алън след центриране в наказателното поле и със силен удар в близкия ъгъл халфът вкара едва втория си гол за червените.

Две минути по-късно Деян Ловрен пропусна да вкара трети гол след удар с глава при центриране от корнер. В 83-ата минута Сисоко беше изгонен с втори жълт картон за много опасно влизане в краката на Лукаш, което дори заслужаваше директен червен картон.

В края Стърлинг направи нов сериозен пропуск от близка дистанция след чудесно центриране на Хендерсън.

dnevnik.bg