Шампионската лига отново е тук и превзема футболните хоризонти на Стария континент. А какво по-добро начало на четвъртфиналите в турнира за нас от това да гледаме Димитър Бербатов и неговият Монако в първия им мач срещу Ювентус на италианска почва?

Точно в 21,45 часа тази вечер отборът от Княжеството ще се впусне в опит да пренапише историята си поне що се отнася до гостуванията на Апенините. На Ботуша „монегаските“ никога не са постигали успех в клубната си история, докато то своя страна Ювентус досега не е губил у дома срещу френски тим.

Единственият път, когато тези два тима излизат един срещу друг, е през 1998 година, като тогава „бианконерите“ отстраняват Монако с общ резултат 6:4 в полуфиналите на ШЛ. Ключова за развръзката е победата на 1 април с 4:1 в Италия, която момчетата на Марчело Липи постигат, а Алесандро дел Пиеро бележи хеттрик, докато Зинедин Зидан добавя четвъртия гол. В реванша Монако печели с 3:2, с което донякъде спасява честта си.

Юве няма загуба вече 11 поредни домакинства в Шампионската лига и спечели три от четирите си мача пред домашна публика този сезон. Като цяло „Ювентус Стейдиъм“ носи късмет на „старата госпожа“, тъй като тимът е регистрирал само 1 загуба в 16-те си европейски мача на съоръжението от неговото откриване.

Залогът за Монако е да се превърне в първия френски тим, който е успявал да отстрани Ювентус. Досега в 10-те си елиминационни срещи с представители на Лига 1 торинци неизменно са излизали победители.

За двубоя италианците със сигурност няма да разчитат на контузените Мартин Касерес и Пол Погба. Андреа Пирло остава под въпрос, докато Стефан Лихтщайнер, Алваро Мората, Роберто Перейра и Артуро Видал са застрашени от наказание при получаване на жълт картон.

При Монако с подобен статут са Яник Ферейра-Караско, Жоао Моутиньо и Лейвин Курзава. Наставникът Леонардо Жардим вече има на разположение централния защитник Андреа Раги, който не бе играл от 1 февруари, но се завърна преди дни при равенството 1:1 със Сент Етиен. Трайно контузени в лагера на „монегаските“ са Тимуе Бакайоко и нападателя Ласина Траоре.
 

gong.bg