Пари Сен Жермен посреща Барселона в първи четвъртфинал за Шампионската лига между двата състава. Двубоят обещава да бъде интересен, а началният му час е традиционният за турнира на богатите – 21.45 часа. Срещата ще може да следите в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио, а преди нея проблеми не липсват и в двата лагера.

Съдбата не бе милостива към наставника на парижани Лоран Блан, който няма да може да разчита на Златан Ибрахимович, Серж Ориер, както и Марко Верати. Те със сигурност ще лисват на състава, но са наказани. Тиаго Мота пък, заедно с Давид Луис лекуват травми и не се знае дали ще вземат участие.

При каталунците нещата изглеждат по-спокойни. Луис Енрике се чуди само с кого да замести Дани Алвеш, който ще изтърпи наказание.

От друга страна, в Барса погледите отново са приковани от Лионел Меси, който е пред своя гол номер 400. До този момент аржентинецът има отбелязани 399 попадения в 469 мача с екипа на Барселона, което прави средно по 0,85 гола на среща.

Парижани и каталунците се познават отлично, тъй като в груповата фаза на комерсиалната надпревара бяха заедно. Там двата състава си размениха по една победа. ПСЖ победи при домакинството си на „Парк де Пренс“ с 3:2, а Барса върна жеста на „Камп Ноу“ с успех от 3:1.

Любопитна статистика се появи преди мача. Тя сочи, че на своя стадион ПСЖ е непобеден в евротурнирите в последните години. Французите не познават вкуса на загубата от ноември 2006 година. Оттогава те са записали 22 победи и 11 равенства.

В другата среща от същата фаза Байерн Мюнхен гостува на Порто. Началният час и на тази среща е 21.45 часа, като отново ще може да бъде проследена в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

Барварците влизат в мача като фаворит, но Порто също има основания да се надява на положителен развой. В редиците на немския шампион не липсват кадрови проблеми, които Хосеп Гуардиола трябва да мисли как да разрешава. Специалистът бе притеснен заради травмите на Хави Мартинес, Ариен Робен, Франк Рибери и Бастиан Швайнщайгер, а също така се появиха слухове, че бива угрижен да няма подценяване у неговите момчета. На свой ред, вратарят на тима Мануел Нойер побърза да разсее тези смущения, като отчете класата на португалския съперник.

Наставникът на Порто Хулен Лопетеги не ще може да заложи на Иван Маркано, а под въпрос е Джаксън Мартинес. Специалистът заяви преди двубоя, че уважава съперника и добави: „Подготвени сме за този момент“.

gong.bg