Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес беше много радостен след гръмкия успех с 4:1 над Волфсбург в първия четвъртфинален мач между двата тима в Лига Европа.

Неаполитанци направиха страхотен подарък на специалиста за неговия 55-и рожден ден, като до голяма степен си осигуриха място в полуфиналите. Напоследък позицията на испанеца изглеждаше разклатена заради серията от неуспехи в първенството, но през уикенда „небесно сините“ победиха с 3:0 Фиорентина, а снощи сразиха и друг класен съперник.

„Това беше впечатляващо представяне. Винаги съм повтарял, че този тим разполага с качества, характер и професионализъм, а този път видяхме всичко това“, каза Бенитес.

„Играхме страхотно срещу Рома и Лацио, където не победихме, докато срещу Фиорентина бяхме доста по-зле, но спечелихме с 3:0. Тази вечер комбинирахме силната игра с хубав резултат, показахме футболисти, които си помагат един на друг, а това поведение може да направи разликата.“

„Изправихме се срещу втория най-добър тим в Бундеслигата, затова футболистите заслужават похвала. Това беше отличен мач, но още не знам дали е бил най-силният ни за сезона. Още ни липсва достатъчно опит, за да контролираме мача и да не допускаме голове. Работим върху тактиката, където можем да се подобрим още“, добави Бенитес.

gong.bg