Носителят на рекордните 18 олимпийски титли Майкъл Фелпс се завърна в басейна с победа на 100 метра бътерфлай в четвъртия кръг от сериите Arena Pro, който се проведе в Меса, Аризона.

Това беше първо състезание за американския плувец след шестмесечно наказание заради шофиране в нетрезво състояние.

29-годишният Фелпс даде най-бързото време в сериите - 52.92 секунди, а във финала преплува дистанцията за 52.38 секунди, за да изпревари своя дългогодишен съперник Райън Лохти (53.11 секунди).

Фелпс, чиято голяма цел е олимпиадата в Рио де Жанейро, заяви, че е щастлив от завръщането си, но все още трябва доста да подобрява формата си, защото времената му са извън най-добрите десет в света.

"Но мисля, че това е добра стартова позиция. Да бъда обратно във водата и да се състезавам е нещо, което обичам и което се наслаждам да правя. Чувството да се завърна е страхотно", допълни най-успешният спортист.

Фелпс ще вземе участие в още четири старта в Меса - на 100 метра гръб и 400 метра свободен стил тази вечер и на 200 метра съчетано и 100 метра свободен стил в събота. "Очаквам ги с нетърпение. Има доста какво да поправям", каза още той.

dnevnik.bg