Тази вечер Монако ще търси успех над Ювентус в опит да стигне до 1/2-финалната фаза в Шампионската лига. В първия двубой "бианконерите" победиха с минималното 1:0 с гол от съмнителна дузпа.

Тази вечер е време за реванш. Според френските медии българският нападател на "монегаските" Димитър Бербатов ще остане на резервната скамейка, както беше и преди седмица.

Българинът нападна вербално италианците, споменавайки в интервю за италианския Тутоспорт за пресилената дузпа отсъдена в първия мач.

"Полуфиналът в Шампионската лига е в нашия обсег. Ние сме много добър отбор и не мисля, че някой може да го оспори, защото го доказахме в мачовете с Арсенал и сега в първия мач с Ювентус", заяви Бербо.

"Сами видяхте тогава, че в Торино не получихме чиста дузпа, докато на домакините им беше дадена несъществуваща такава. От Ювентус са наясно с това. Но това е един голям клуб, гранд, който е работил много и е много силен. Ние обаче можем да се справим", допълни той.

Наставникът на френския тим Леонардо Жардим използва екип от 7 души да анализират играта на италианците.

Монако вероятно отново ще заложи на скоростта в атаката с активни Курзава и Караско по крилата, а те трябва да центрират точно към Марсиал, който ще е титулярен нападател тази вечер.

Бербатов е голмайсторът на Монако със 7 попадения, но няма реализиран гол от 7 март, когато наказа Евиан като гост.

Очакванията са Жардим да заложи на скоростта в началото на мача, а при негативен развой на терена да се появи и Бербо.

Срещата е от 21:45 часа на стадион "Луи II" в Княжество Монако.

Вероятни състави:
Монако: Субашич, Фабиньо, Раджи, Абденур, Курзава, Кондогбия, Тулалан, Моутиньо, Силва, Караско, Марсиал
Ювентус: Буфон, Киелини, Бонучи, Бардзали, Маркизио, Пирло, Видал, Лихтщайнер,Видал, Тевес, Мората

В другата 1/4-финална битка тази вечер Реал и Атлетико ще определят в испански сблъсък последния полуфиналист. След контузията на Карим Бензема на негово място в атаката на "белия балет" ще се появи Чичарито, който в по-голямата част от сезона беше на пейката. Мексиканецът ще трябва да помага на Кристиано Роналдо в предни позиции.

Атлетико Мадрид няма много кадрови проблеми, а наставникът Диего Симеоне знае как да мотивира играчите си в подобен род мачове.

"Те няма да бързат да вкарат гол, а същото важи и за нас. Нашата единствена идея е да изиграем добре двубоя. Не смятам, че това ще бъде най-трудният ми мач начело на Реал Мадрид. Добре е, че не изоставаме в резултата. Всички в състава очакват с огромно нетърпение този мач", заяви Анчелоти.

Карим Бензема, Лука Модрич и Гарет Бейл няма да играят за настоящия европейски клубен шампион заради контузии.

"Съсредоточен съм върху футболистите, които ще играят, а не върху тези, които няма да вземат участие. Разполагам с най-добрия отбор в света. Мачът е изключително важен и не може да ни липсва амбиция. Трябва да повторим начина, по който играхме през първите 45 минути на първата среща. Знаем, че този двубой е изключително важен за клуба и за запалянковците.

Атлетико е солиден отбор, с много качества в атака. Защитниците на отбора са едни от най-силните в света. Не трябва да бързаме, разполагаме с много време", каза още италианският специалист на пресконференция.

Вероятни състави:
Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Рамос, Коентрао, Хамес, Ияраменди, Кроос, Иско, Чичарито, Роналдо
Атлетико Мадрид: Облак, Сикейра, Годин, Миранда, Хуанфран, Коке, Тиаго, Габи, Арда Туран, Манджукич, Гризман

Срещата също е от 21:45 часа на "Сантяго Бернабеу". В първия мач двата тима завършиха 0:0.

gong.bg