Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на демонстративния турнир BNP Paribas Tennis Classic 2015 в Хърлингъм (Лондон) заедно с хърватската легенда Горан Иванишевич.

Турнирът от 23 до 26 юни е перфектен начин за професионалистите да се подготвят за "Уимбълдън", който стартира на 29 юни.

"Прекарах си чудесно на BNP Paribas Tennis Classic миналата година и се радвам, че мога да се върна там. Атмосферата беше фантастична и успях да се подготвя добре, като това беше последната ми реална тренировка преди "Уимбълдън", коментира Григор Димитров пред официалния сайт на турнира.

Българинът е част от група от трима водещи състезатели от топ 10, които се присъединяват към турнира. Останалите са Кей Нишикори (Япония), Марин Чилич (Хърватия) и Томаш Бердих (Чехия).

Освен тях има и група на ветераните, която се води от Грег Руседски. Най-голямата звезда обаче вероятно ще е хърватинът Горан Иванишевич, който е шампион на "Уимбълдън" от 2001 г. Сред останалите ветерани са белгиецът Ксавие Малис и шведът Томас Енквист.

Григор Димитров по традиция ще участва и в турнира на трева в комплекса "Куинс" от 15 до 21 юни, където ще защитава титлата си от миналата година.

dnevnik.bg