Реал Мадрид победи съгражданите си от Атлетико с 1:0 в четвъртфинален мач-реванш от Шампионската лига и се класира за полуфиналите на турнира.

Срещата се игра пред 78 000 зрители на стадион "Сантяго Бернабеу". Играта бе твърда, на моменти дори откровено груба. През по-голямата част от мача Реал имаше надмощие, което обаче дълго не даде резултат.

Играчите на Атлетико се бранеха отлично, като не пропускаха и да поглеждат към вратата на противника. Възможности за "дюшекчиите" обаче или бяха пропилени от нападателите, или отличния в този мач Икер Касияс беше на мястото си.

В 76-ата минута Арда Туран бе изгонен заради втори жълт картон, след като влезе остро в краката на Серхио Рамос. Останал с човек по-малко, отборът на Атлетико се окопа в наказателното си поле и зачака продълженията. Планът на Чоло обаче рухна в 88-та минута, когато Чичарито заби победния гол за Реал.

Попадението се оказа единствено в двете срещи и с общ резултат 1:0 Реал се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Там Белият балет ще е в компанията на Барселона, Байерн Мюнхен и Ювентус. Жребият се тегли в петък. /БГНЕС