"Барселона" ще играе с "Байерн" в полуфиналите на Шампионската лига. Каталунците са домакини в първата среща на 5 или 6 май.

Шампионът "Реал" (Мадрид) се падна с "Ювентус", като първият мач е в Торино. Реваншите са седмица по-късно, а финалът е на 6 юни в Берлин. Мачовете на "Барселона" с "Байерн" ще се очакват с интерес заради срещата на испанците с Хосеп Гуардиола, донесъл 14 купи на "Камп ноу".

Двата отбора играха в полуфиналите и преди две години. Тогава баварците, водени от Юп Хайнкес, продължиха към финала и последвалата титла след победи с 4:0 в Мюнхен и с 3:0 на "Камп ноу". Сега германците изпитаха колебания в четвъртфиналите, но след гръмкото 6:1 срещу "Порто" в реванша те бяха разсеяни. "Барселона" победи два пъти ПСЖ и затвърди добрите впечатления от последните седмици.

Според статистиката, когато "Барселона" и "Байерн" се срещнат в Европа, единият отбор печели купата. Единственото изключение е 1999 г., когато баварците губят с 1:2 от "Манчестър юнайтед" финала на "Камп ноу".

Възраждащият се "Ювентус" ще опита да се справи с настоящия шампион и рекордьор по спечелени купи "Реал". Италианците могат да се надяват да продължат добрите си резултати срещу мадридчани.

Двата отбора четири пъти са се засичали във фазата на преките елиминации или във финал в Шампионската лига. В три от случаите "Ювентус" е излизал победител, а единственият успех на "Реал" е във финала през 1998 г.

dnevnik.bg