Анголският футболисти Амансио Фортеш не е избягал от ЦСКА, а е разтрогнал с клуба по взаимно съгласие преди седмица.

Това съобщиха червените на клубния си сайт в отговор на излязлата във в. "Труд" информация, че 25-годишният полузащитник си е събрал багажа, без да уведоми ръководството и от една седмица е в неизвестност.

"ЦСКА София информира, че Амансио Фортеш разтрогна своя договор с клуба по взаимно съгласие още миналата седмица. За целта му е изплатена съответната сума", се казва в съобщението на столичния клуб.

Фортеш беше привлечен през зимната пауза и игра в повечето контроли от подготвителния лагер, но заради контузия не записа нито една минута в официален мач. Наскоро травмата му се усложни и стана ясно, че няма да се разчита на него до края на сезона.

В същото време португалецът Тони Силва, който също искаше да напусне червените заради инцидентите между него и привържениците, беше включен в групата за предстоящия в неделя мач с "Литекс".

Силва беше обиждан на расистка основа след загубата от "Локомотив" (София). Дни по-късно сайтът на клуба публикува писмо, подписано от португалеца, в което той твърди, че това не било проява на расизъм.

В сряда вечерта обаче фенове нарязаха гумите на автомобила му и той е пожелал да си тръгне. След разговор с треньора Галин Иванов играчът все пак е променил мнението си и засега продължава да е част от ЦСКА. 

dnevnik.bg