Асоциацията на футболните треньори в България обвини ЦСКА за отношението към Стойчо Младенов. Треньорите излязоха с обща декларация, в която защитиха своя колега за обвиненията, че е получавал прекалено голяма заплата.

В началото на седмицата беше разкрит договорът между Младенов и ЦСКА, подписан през лятото на 2013 г. В него се вижда, че треньорът е получил 360 000 евро за последния му престой в клуба, който продължи година и половина.

"Трудно е да се открие сериозен клуб в Европа, а може би в целия свят, който да разкрива подробности и детайли относно договорните отношения със своите треньори", се казва в декларацията на футболните треньори.

"Публикуваните подробности са силно преувеличени и на моменти имат спекулативен характер. АФТБ подчертава за широката публика, че сключването на един договор не е едностранен акт. Той се подписва от две страни", допълват от асоциацията.

Организацията се изказа критично както към отношението на ЦСКА към Младенов, така и към цялостното на футболните клубове в България към треньорите.

"Идеята да се преписва организационния и финансов хаос в ЦСКА на треньорското ръководство е най-малкото лицемерно. Асоциацията призовава клубовете и техните ръководители да спазват етичните принципи и да се отнасят с повече уважение към настоящите и бивши треньори", завършва декларацията.

dnevnik.bg