Любослав Пенев ще новият старши треньор на ЦСКА, съобщи Tv7. Все още се очаква официално потвърждение от клуба.

Бившият национален селекционер ще замени на поста Галин Иванов, под чието ръководство червените не успяха да спечелят мач и да вкарат гол.

Според информацията Пенев се е съгласил да работи без пари до края на сезона.

Очаква се през лятото, ако финансовото положение на "Българска армия" се стабилизира и стане ясно бъдещето на клуба, 48-годишният специалист да подпише договор и за следващия сезон.

Това ще е втори период за Пенев начело на отбора, за който игра шест години като футболист. Той водеше червените между март и декември 2009 г. Бившият нападател изведе тима в 25 мача, в които записа 18 победи и три загуби.

Пенев напусна "Българска армия" след конфликт с ръководството от "Титан", а през есента на 2010 г. пое "Литекс". С ловешкият тим той спечели титлата в А група в първия си сезон. През ноември 2011 г. Пенев застана начело на националния отбор, който водеше до края на 2014 г.

Междувременно той изкара и кратък период начело на пловдивския "Ботев", но си тръгна заради кризата в клуба след срива на КТБ.

Задачата пред Пенев ще е да стабилизира отбора, който се намира в серия от осем поредни мача без победа и не е отбелязвал гол през 2015 г. Червените се смъкнаха до четвъртото място в класирането. 

dnevnik.bg