Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев не смята своя отбор за фаворит срещу "Левски" за Купата на България. Двата отбора се срещат в реванш от полуфиналите утре от 18.45 ч. на стадион "Георги Аспарухов" след нулево равенство в първата среща.

"Резултатът не облагодетелства никого. Реваншът също започва от 0:0. Резултатът от Разград дава възможност и на двата отбора да стартират от равни позиции. Убеден съм, че "Левски" ще направи всичко възможно, за да спаси сезона си. Този полуфинал за тях е вратата към участие в Лига Европа", каза Дерменджиев на днешната си пресконференция.

По думите му спечелването на този  трофей е също толкова важно, колкото и на титлата. "Целите на "Лудогорец" винаги са високи. Играем и в този турнир на 100%. Реваншът с "Левски" по важност не отстъпва на двубоите в А група. Трябва да направим всичко възможно да го спечелим и да се класираме на финала."

Дерменджиев допълни, че евентуално отпадане от Купата на България няма да бъде фатално в битката за титлата в А група.

Треньорът на "Лудогорец" не пожела да се върне към слабото представяне на неговия отбор срещу "Берое" (0:2) в събота. "Тази среща е минала. В навечерието сме на полуфинала с "Левски" и вниманието ни е насочено към този реванш за Купата на България.  Мачът ще е с голям заряд. Важен е и за двата отбора. Смятам, че сме готови и физически, и психологически."

Според него ще бъде от полза за всички, ако се сбъднат очакванията за много фенове по трибуните. "Едно е да се играе на пълни трибуни, друго е на полупразен стадион. При пълен стадион футболът ще спечели. Предпочитам "Лудогорец" винаги да играе пред много фенове. Ние неведнъж сме излизали пред препълнени трибуни", каза още Дерменджиев. 

dnevnik.bg