Мачът на мачовете. Това е за "Левски" предизвикателството срещу "Лудогорец". Сините приемат шампиона в реванш от полуфиналите за Купата на България след нулевото равенство в Разград.

Те ще опитат да направят така, че да отстранят носителя на отличието и да внесат светлина в мрачната си пролет, белязана от оставането във втората шестица в А група. "Лудогорец", от своя страна, ще опита да продължи хегемонията си в българския футбол през последните четири години.

Преди две седмици треньорът на "Левски" Стойчо Стоев даде да се разбере, че през пролетта отборът има една цел - мача с "Лудогорец", а всички останали срещи просто трябва да се изиграят. Привържениците на отбора показаха същата нагласа, като изкупиха всички билети за двубоя.

"Този мач е важен за отбора. Както на футболистите, така и на мен ми се иска да отидем на финала. Тренирахме дузпи - и това го има като вариант. Настройката в момента е доста добра. Знаем, че се изправяме срещу най-добрия отбор в България", каза Стоев.

Като бивш треньор на "Лудогорец" той отлично познава възможностите на съперника. Сините играят стабилно срещу състава от Разград, като през есента се наложиха с 3:2 на "Георги Аспарухов" в мач от първенството.

Георги Дерменджиев смята, че нулевото равенство от първия мач не облагодетелства никого. "Резултатът от Разград дава възможност и на двата отбора да стартират от равни позиции. Убеден съм, че "Левски" ще направи всичко възможно, за да спаси сезона си. Този полуфинал за тях е вратата към участие в Лига Европа", каза треньорът на шампионите.

Преди две години двата отбора излязоха в решителен мач на "Георги Аспарухов", като тогава спореха за титлата. "Левски" измъкна успех с 1:0 с гол на Станислав Ангелов в 93-ата минута, но в последния кръг направи изненадваща грешна стъпка срещу "Славия" у дома и изпусна титлата.

Сега двата отбора са в различно положение. "Лудогорец" върви спокойно към четвърта поредна титла и се надява да спечели и купата за трети път. "Левски" се стреми да се докаже пред привържениците си и да стигне до участие в Европа, което ще донесе важни приходи. Отборът има възможност и да оправдае думите на спортния директор Георги Иванов-Гонзо, според когото това са двата състава, играещи най-добрия футбол в момента.

Крайният победител ще спори с "Черно море" за Купата на България. Варненци стигнаха до решителния мач за трети път в последните девет години, като отстраниха "Локомотив" (Пловдив).

Букмейкърът Sportingbet дава леко предимство на шампионите. Коефициентът за тяхна победа в София е 2.45 срещу 2.70 за "Левски". Равенството е оценено с 3.00.

Мачът е в 18.45 ч. на "Георги Аспарухов".

dnevnik.bg