Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо заяви, че бюджетът на клуба е 6 млн. лева. По думите му кризата засега се запазва и ще е трудно да се задържат футболистите.

"Хубавото е, че продължихме за финала (за Купата на България). Това дава мотивация на играчите да работят здраво още месец, за да играят на високо ниво. За да се представим добре на финала, играчите трябва да държат ниво и да се борят, за да влязат подготвени в решителния мач. Трудно е, защото няма пари, а става дума за млади момчета. Затова заслужават още повече уважение", каза Иванов пред Тв+.

Той заяви, че работата му като директор е да изгради структура. "Постоянно говоря с Иво Тонев и Тодор Батков, но нещата не се получават. Аз се опитвам да държа атмосферата. Не мога да позволя футболистите да излизат с обърнати джобове, но ако нещата продължават така, няма да може да задържим този отбор."

Иванов каза, че всичко е свързано с финансирането. "Нашият бюджет е по-малък от на останалите отбори, които се борят за първите места. Нашият бюджет е 6 милиона лева. От това, което обявиха от ЦСКА, там е 14 милиона лева. Нали разбирате каква е моята задача? Но всички негативи аз съм ги изтърпял", заяви спортният директор на сините.

Той добави, че не се приема за най-знаещия и най-можещия, но има желание и дава всичко от себе си. "Ако феновете искат да помагат, тяхната помощ е да са на стадиона. Ако на всеки мач стадионът е поне наполовина пълен от това, което беше с "Лудогорец", ще могат да помогнат, като си купят билет. Мисля, че 50% от успеха срещу "Лудогорец" дойде от феновете", добави Иванов.

Според него финалът с "Черно море" за купата ще е труден. "Знаем, че последната крачка е най-трудна, сега сме на крачка от купата, но все още не сме я спечелили. Мотивацията не е така голяма във втората шестица, но за купата е друго. "Черно море" също ще е пределно мотивиран. Мисля, че не трябва да се получава това, което стана със "Славия" преди няколко години. Ако загубим мача, нека да е защото сме играли слабо, а не защото сме подценили двубоя."

dnevnik.bg