Отборът на Ювентус победи Реал Мадрид с 2:1 в първи полуфинал от Шампионската лига, игран на "Ювентус Стейдиъм" в Торино.

"Бианконерите" се представиха много силно пред собствената си публика и заслужено стигнаха до успеха, който им дава преднина преди реванша на "Сантяго Бернабеу" след седмица. Домакините започнаха вихрено мача и откриха резултата още в 9-та минута, когато Алваро Мората бе най-добре пласиран след спасяване на Икер Касияс и вкара на празна врата. Възпитаниците на Карло Анчелоти изравниха играта в следващите минути и стигнаха до гол в 27-та минута, дело на Кристиано Роналдо. Португалският играч се разписа след отлична асистенция на Хамес Родригес, а до края на първата част мадридчани контролираха събитията.

След почивката играта отново бе равностойна, но при една контраатака Карлос Тевес се откъсна от защита и бе препънат от последния в отбраната Дани Карвахал. Реферът Мартин Аткинсън отсъди дузпа, но учудващо реши да не показва картон на Карвахал. Тевес реализира от бялата точка и отново даде преднина на Юве, след което домакините се прибраха и успяха да опазят вратата си до края на двубоя. По този начин италианският тим спечели с 2:1 и ще влезе в реванша след седмица с един гол преднина.

/БГНЕС