Геният Лео Меси пречупи Байерн Мюнхен и помогна за удобна победа с 3:0 на тима си в първия мач между тимовете от полуфиналите в Шампионската на "Ноу Камп".

Въпреки поражението, в герой за Байерн се превърна Мануел Нойер, който въпреки блестящите си изяви до 77-та минута не успя да спаси страхотния удар на Меси 13 минути преди края на двубоя и последвалият три минути по-късно. Двубоят започна на пълни обороти, като и двата тима стартираха с ударна офанзива.

Барса летяха по терена, а в Байерн Мюнхен изпъкна основно вратарят Мануел Нойер, който направи феноменални спасявания и не позволи на домакините да поведат със сериозен резултат. Баварците пък изпуснаха много чисто положение, след като Роберт Левандовски остана сам срещу Тер Стеген, но не успя да реализира попадение. В крайна сметка първата част завърши без гол, въпреки динамиката и прекрасната игра показана и от двата отбора. Втората част също представи изключително атрактивен футбол. Байерн започнаха по-активно, но Барселона не остави гостите да диктуват дълго.

Мануел Нойер отново изгря за тима си с поредните си блестящи спасявания. В 77-та минута Лео Меси отбеляза 76-я си гол в Шампионската лига, за да открие резултата на 1:0 в полза на каталунците. Само три минути по-късно аржентинецът добави още едно попадение за 2:0. Неймар направи победата класическа, след като отбеляза за 3:0 в добавеното време. След този резултат задачата за германците на реванша става изключително трудна, но не и невъзможна. Това е едва втората победа на Барселона над Байерн Мюнхен на "Ноу Камп". Реваншът между тимовете ще е на 12 май в Мюнхен. /БГНЕС