"Аз съм над тези неща, слабо ме интересува в момента кой и за какво ме съди", обяви наставникът на ЦСКА Любослав Пенев по повод информацията, че собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев ще го съди за изявления по негов адрес, предаде репортер на БГНЕС.

След освобождаването си от поста селекционер на националния отбор, Пенев отправи думи към члена на Изпълкома Домусчиев, заради които босът на Лудогорец смята да съди Пенев, според днешните информации. Треньорът на "армейците" обаче сподели, че това не го интересува.

"Интересно е, не знам какво се цели с тази информация. Аз съм над тези неща, слабо ме интересува в момента кой и за какво ме съди. Преди месец на едно писмо от футболен клуб, свързано с този член на изпълкома (б.р. има предвид декларацията на Литекс срещу Кирил Домусчиев). Интересно да видим, аз все пак съм обикновен човек, да видим как ще се развие пък този казус. Дали ще се опита да подскочи срещу такава силна организация и да има жалба", коментира Пенев.

Той разкри, че е настроен за победа в утрешното дерби с Лудогорец. "Червените" приемат лидера в класирането от 2:00 часа на стадион "Българска армия". "Състава няма да ви го кажа, ще го прочетете утре преди мача. За мен настроението е отлично, работим добре през цялата седмица и утре ни очаква един добър ден с добър мач и силно се надявам с добър резултат за нас. При мен отборите винаги тренират и аз ги подготвям за победа. Дали ще се получи или не, това е отделен въпрос. Но тренираме с тази нагласа и с това мислене. Промяна на схемата няма да има, но най-вероятно ще има ротации. Спирам дотук, не искам да давам жокери на моя колега", сподели Пенев.

"Познавам изключително добре българските отбори. Ще срещнем един добър отбор, граден 3-4 години, с добри изпълнители. В никакъв случай не ги подценяваме, но дотук. 8 часа вечерта започва мача и има 2 часа битка. Нас ни интересува само целта, която преследваме - трите точки, искаме да участваме в Европа".

"Избягвам да коментирам съдии. Правя го, но избягвам. След като Краси Балъков пропищя и се оплака от съдиите. Човек, който не говори за съдиите, значи има нещо. Винаги съм казвал - аз не искам да ми помагат, но не искам и да ми пречат. Съдиите не трябва да идват с идеята да бъдат забелязани", допълни той.

"Виждам промяна и съм доволен, затова казах, че работим добре и вярвам, че утре ще направи много по-добър мач, отколкото направихме след тренировка и половина срещу Берое".

"Маркиньос и Вальо Илиев със сигурност няма да участва, Иван Стоянов - операция, също няма да участва. Неманя Милисавлевич беше временно контузен, но вече е готов, възстановен е. Не разполагам с много футболисти. Надявам се да окомплектовам една сериозна, боева група, която утре да бъде на разположение", каза още той.

"Какъв ще бъде козът? Тактическа дисциплина. Това ме интересува - тактическа дисциплина. Работим върху това нещо, имам ясни и точни изисквания от футболистите, това е най-силният коз. От първа до 90 минута, без значение кой ще вкара първи гол - дали ние, дали те, това не ме интересува. Въпросът е ние да излезем краен победител. Сигурен съм, че утре нашият отбор ще направи добър, отличен мач", коментира Пенев. /БГНЕС