Славия разгроми с 4:0 Марек в първия мач от 29-ия кръг в "А" футболната група. След този успех "белите" вече имат 37 точки и са на трето място във втората шестица на класирането.

Домакините не оставиха съмнение за превъзходството си по време на целия двубой и от самото начало се хвърлиха в атака. В 12-ата минута Радослав Василев подаде към португалеца Карлос Фонсека, който технично прехвърли Емил Михайлов за 1:0. В 33-ата минута Жереми Манзоро беше фаулиран в наказателното поле и реализира отсъдената дузпа за 2:0. В 40-ата минута Манзоро вкара третия гол за столичани, след като се възползва от подаване на Фонсека.

В края на двубоя славистите стигнаха до нов гол, като точен от близка дистанция отново беше Фонсека след центриране на юношата Янис Карабельов. В последните секунди на срещата удар на нападателя Радослав Василев срещна гредата.

Милен Лахчев от Марек получи червен картон в средата на втората част.

"Приехме срещата като сериозно предизвикателство. Няма значение кой ни е съперник. Играчите си изпълняваха съвестно задачите. Можеше да се получи и по-голям резултат, но не трябва да сме максималисти. Ще се опитаме отново да играем на ниво срещу Левски", заяви треньорът на "белите" Иван Колев след срещата. /БГНЕС