"Реал" (Мадрид) направи сериозна грешка в преследването на лидера "Барселона", която може да се окаже фатална в борбата за титлата.

Белите направиха 2:2 с "Валенсия" у дома и така останаха на шест точки зад каталунците два кръга преди края на шампионата.

Първото сериозно положение дойде в 14-ата минута, когато Гарет Бейл изпълни страхтно пряк свободен удар, но топката мина встрани от вратата. Пет минути по-късно Кристиано Роналдо също пропусна, след като прати кълбото с глава над напречната греда.

В ответната атака гостите изненадващо излязоха напред в резултата. Хосе Гая изеде добре Алкасер, а той направи без проблеми вкара за 1:0. В 23-ата минута Тони Кроос се контузи и се наложи да бъде заменен от Асиер Ияраменди.

Само три минути по-късно "прилепите" нанесоха втория си удар, след като Дани Парехо центрира от фаул, а непокритият Хави Фуего удвои резултата. До края на полувремето възпитаниците на Карло Анчелоти натиснаха сериозно съперника си и това им спечели дузпа в продължението на първата част.
Кристиано Роналдо се нае с изпълнението, но вратарят отрази удара му, а при добавката португалецът отново не бе точен.

В 56-ата минута Хамес Родригес центрира, а Пепе засече с глава и намали изоставането на домакините. "Реал" доминираше напълно през цялото полувреме, но стигна до изравнителен гол чак в 84-ата минута, след като Иско получи чудесен пас от Гарет Бейл и разстреля стража на "Валенсия". До края на срещата белите се опитаха да направят пълен обрат, но не успяха и така най-вероятно ще се простят с титлата в Примера за сметка на вечния си съперник "Барселона".

dnevnik.bg