"Интер" направи важна крачка в опита си да се класира за участие в Лига Европа. "Нерадзурите" се наложиха с 2:1 срещу "Лацио" в Рим в среща от 35-ия кръг в Серия А.

С победата си те събраха 52 точки и са на две от шестия "Сампдория" и на три от петия "Фиорентина". "Лацио", от своя страна, пропусна възможност да излезе втори. "Орлите" са трети с 63 точки - на една зад "Рома" и на три пред "Наполи".

Целта на римляните е оставане в тройката, за да играят в Шампионската лига. Те бяха облагодетелствани от грешните стъпки на съперниците си в кръга. "Рома" загуби с 1:2 от "Милан", а "Наполи" стигна до 2:2 с изпадналия вече "Парма".

"Лацио" поведе рано с гола на Антонио Кандрева. След това домакините останаха с човек по-малко, а "Интер" изравни. В 61-ата домакините вече заиграха с двама по-малко, но съперникът им трябваше да се бори до 84-ата, когато Ернанес вкара втория си гол и донесе победата.

В осмата минута Андерсон пусна към Кандрева в наказателното поле и той отбеляза. В 17-ата домакините направиха серия пропуски и пропиляха възможността да стигнат до 2:0.

Вместо това в 24-ата минута Маурисио получи директен червен картон за нарушение пред наказателното поле. Ернанес изпълни ниско фаула и изравни.

Задачата на "Лацио" се утежни допълнителни с червения картон на вратаря Маркети в 61-ата минута. "Интер" получи дузпа, но вторият страж Бериша спаси удара на Икарди. "Нерадзурите" постигнаха целта си и вкараха втори гол в 84-ата минута. Тогава Ернанес напредна на скорост и пусна покрай Бериша.

dnevnik.bg