"Монако" допусна късен обрат и загуби с 1:2 от "Олимпик" (Марсилия) като гост. Българският нападател се появи като резерва в 86-ата минута и нямаше особена роля в срещата.

С победата си "Олимпик" излезе четвърти с 63 точки, с колкото е и петият "Сент Етиен". "Монако" запазва третото си място с 65 два кръга преди края и ще разчита да го задържи, за да играе в Шампионската лига.

Монегаските поведоха с гола на Жоао Моутиньо още в 45-ата секунда. След 79-ата минута домакините направиха пълен обрат чрез Андре Аю и Ромен Алесандрини.

Мачът започна отлично за водения от Леонардо Жардим отбор. Още преди изминаването на първата минута резултатът вече беше в полза на "Монако", благодарение на силния удар по земя на Моутиньо от около 25 метра.

Постепенно домакините натиснаха и няколко пъти стигнаха до вратата на съперника, без обаче да затруднят сериозно Субашич. Между 20-ата и 23-ата минути двата състава си размениха по една опасност. В добавеното време на първата част Бернардо Силва стреля мощно, но улучи гредата на вратата на "Олимпик".

Субашич и Манданда направиха добри спасявания през второто полувреме и резултатът се запази до 79-ата минута. Тогава след грешка в отбраната на "Монако" Алесандрини овладя до аутлинията и пусна пред вратата, където Аю засече с глава. В 87-ата Димитри Пайе видя непокрития Алесандрини и му подаде около точката за изпълнение за дузпата, а той с хубав удар отбеляза.

В оставащото време и добавените четири минути гостите не успяха да стигнат до изравняване.

dnevnik.bg