Италианският тенисист Фабио Фонини сподели, че знае как да победи Григор Димитров. Двамата се изправят един срещу друг във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Рим, а мачът ще е трети между тях в рамките на последния месец.

Българинът спечели предишните два двубоя, след като се наложи с 6:3, 6:4 в Монте Карло на 15 април, а след това и с 3:6, 6:2, 7:5 в Мадрид на 6 май. Преди това двамата имаха по една разменена победа през 2013 година.

"В Монте Карло изиграх добър мач срещу Димитров, а в Мадрид бях съвсем близо до победата. Знам какво да направя, за да го победя и макар че миналата седмица не успях, се надявам третият път да ми е на късмет," заяви първата ракета на Италия.

"Българинът е страхотен талант, който може да играе добре на всяка повърхност и трябва да се представя на възможно най-високо ниво, за да стигна до победата. Мисля, че имам всичко необходимо, за да го направя, но ще разчитам много на публиката в Рим, защото тя е страхотна и ще ме подкрепя," каза още представителят на домакините.

dnevnik.bg