Финалът за Купата на България между отборите на Левски и Черно море ще се проведе на 30 май, събота, от 20:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас, реши Спортно-техническата комисия към БФС.

Около мястото и деня на провеждане на решаващия мач за трофея се разразиха доста спорове в последно време, но днес СТК официално обяви крайното си решение. Желанието на "сините" да се избере град, който е по-близко до София, не е удовлетворено, но финалът е преместен за събота, вместо предварително насрочената дата - 28 май, четвъртък. Това ще даде шанс на повече фенове на Левски да пропътуват разстоянието и да наблюдават на живо как техните любимци ще се опитат да спечелят първи трофеи от 2009 година насам.

От Спортно-техническата комисия поясняват и защо са отпаднали вариантите финалът да се проведе на Националния стадион "Васил Левски" или на стадион "Берое" в Стара Загора. "По предложение на ПФЛ и съгласувано с Нова Броудкастинг груп и "Футбол про Медиа", предвид започващия ремонт на тревната настилка на Нац. стадион "В.Левски" и предстоящо международен турнир по лека атлетика на ст. Берое, финалът за Купата на България между отборите на ПФК Левски и Черно море, ще се играе на 30.05 /събота/ 2015 от 20:00 часа, на стадион Лазур град Бургас. Срещата ще се излъчва по Нова ТВ", съобщават от комисията. /БГНЕС