Реал Мадрид посреща Ювентус в полуфинален мач реванш в Шампионската лига, в който ще бъде определен съперникът на Барселона във финала на най-комерисалния клубен футболен турнир на планетата.

След първия сблъсък в Торино, „старата госпожа“ успя да вземе крехък успех с 2:1 след голове на Алваро Мората и Карлос Тевес от дузпа. За „кралете“ от Мадрид точен бе Кристиано Роналдо, който изравни за 1:1.

Снощи Барселона загуби от Байерн Мюнхен на „Алианц Арена“ с 2:3, но след класическия успех с 3:0 в първия мач, с лекота се класира за финала, който отново ще бъде в Германия, но този път на Олимпийския стадион в Берлин.

Мнозина очакват финалът в Шампионската лига да бъде поредно издание на „Ел Класико“ и сочат Реал Мадрид като фаворит в днешната среща, но дали Ювентус ще успее да запази минималната си преднина, ще разберем тази вечер от 21,45 часа на „Сантяко Бернабеу“ в Мадрид.

Преди сблъсъка наставникът на домакините Карло Анчелоти заяви, че тимът му ще продължи да върви срещу историята и ще се опита да стане първият отбор, който е успявал да защитни трофея си от миналия сезон. Точно преди една година Реал триумфира с рекордната си десета титла в най-силния турнир в Европа.

Статистиката също е на страната на „белите“. Футболистите на Реал Мадрид са успявали да се разпишат във всеки един от последните си 52 мача на „Бернабеу“. От своя страна пък „бианконерите“ имат допуснати едва 12 гола в 24 гостувания през сезона.

„Кралския клуб“ има записани 21 победи в 29 мача като домакин на италиански противник, а равенствата са едва две.

Наставникът на испанците Карло Анчелоти обяви, че нападателят на тима Карим Бензема е напълно възстановен от травмата си в коляното и ще бъде на негово разположение тази вечер. В същото време Икер Касияс може да запише своя мач номер 150 в Шампионската лига, ако вземе участие в двубоя.

Твърдо аут за сблъсъка на „Бернабеу“ са Лука Модрич и Сами Кедира, които са с различни травми. Проблемите пред Масимилиано Алегри изглеждат по-сериозно, като извън сметките за „старта госпожа“ останаха Асамоа, Касерес, Мароне и Ромуло.

Вероятни състави

Реал Мадрид: Касияс – Карвахал, Серхио Рамос, Пепе, Марселон – Хамес, Кроос, Иско – Бейл, Бензема, Роналдо

Ювентус: Буфон – Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Евра – Погба, Пирло, Маркизио – Видал – Мората, Тевес.

Стадион: „Сантяго Бернабеу“, Мадрид

Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

gong.bg