Европейският клубен шампион Реал Мадрид не успя да победи Ювентус, като двата отбора завършиха наравно при резултат - 1:1 в реванша от полуфиналите на Шампионската лига.

По този начин "Старата госпожа" продължава напред в турнира с общ резултат от двата мача - 3:2.

Трябва да се отбележи, че Икер Касияс направи мач номер 150 в Шампионската лига. Като цяло двата отбора направиха страхотен двубой, в който не липсваха положения и пред двете врати. Резултатът бе открит в 23-ата минута, когато Кристиано Роналдо бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Киелини, който повали Хамес в наказателното поле. Това беше 77-о попадение в Шампионската лига на португалеца, който се изравни с Лионел Меси на върха.

В 57-ата минута Аларо Мората изравни, наказвайки първата по-сериозна грешка на Реал в защита. Погба свали с глава топката в пеналта, където Серхио Рамос покри засадата, а Мората веднага прати топката в мрежата, отбелязвайки така важният гол за своя тим.

До края на мача по-интересните положения бяха пред Буфон, като най-близо до гола бе Хамес, чийто удар мина на сантиметри до напречната греда. В крайна сметка до нов гол не се стигна и така Ювентус отива на финала. /БГНЕС