Защитникът на "Ювентус" Патрис Евра заяви, че ще стисне ръката на нападателя на "Барселона" Луис Суарес, когато двамата се срещнат във финала на Шампионската лига на 6 юни в Берлин.

Двамата имат стара вражда от времето, когато носеха екипите на "Манчестър юнайтед" и "Ливърпул". През 2011 г. уругвайският нападател беше наказан за осем мача заради расистки обиди към френския ляв бранител. 

При следващата им среща в началото на 2012 г. след изтичането на наказанието Суарес отказа да стисне ръката на Евра, което задълбочи конфликта им. Две години и половина след расисткия скандал бранителят на "Ювентус" заяви, че не се интересува от това, че ще се изправи срещу него.

"Много хора ме питат този въпрос. За мен няма значение. Най-важното нещо е, че ще играя финал в Шампионската лига", каза Евра след снощния двубой с "Реал".

"Аз съм горд с това, което съм, гордея се с цвета на кожата си и ще му стисна ръката. За мен няма никакъв проблем. Но на терена ще направя така, че да усети присъствието ми", допълни французинът.

Според него "Ювентус" не е аутсайдер в предстоящия финал и не трябва да се страхува от "Барселона".

"Те все пак са хора. А и хората забравят, че в състава на "Ювентус" доста играчи са печелили Шампионската лига. За мен ще бъде пети финал. Във футбола никога не знаеш какво ще се случи", каза той.

"Вярвам, че ще спечелим Шампионската лига, защото ако не вярвам в победата срещу "Барселона", бих поискал от треньора да не ме пуска в игра", завърши Евра. 

dnevnik.bg