Манчестър Юнайтед ще привлече звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл за сумата от 80 млн. паунда. Това съобщава ексклузивно британският вестник „Дейли Експрес“. „Червените дяволи“ работят по трансфера в последните няколко месеца, въпреки че от лагера на Реал Мадрид и Гарет Бейл, отричат спекулациите.

Уелският национал, който държи рекорда за най-скъп футболист в света след трансфера си от Тотнъм в Реал за 86 млн. паунда, не се чувства добре на „Бернабеу“, а напоследък търпи опостушителни критики заради слабата си форма.

Снощи Бейл направи няколко непростими пропуска срещу Ювентус в полуфинален мач реванш от Шампионската лига, а в крайна сметка тимът му направи равен и пропусна шанса си да се класира на финала в турнира, където щеше да се изправи срещу Барселона в „Ел Класико“.

Ако Юнайтед успее да осъществи сделката, то клубът от „Олд Трафорд“ ще подобри собствения си рекорд за най-скъп трансфер във Великобритания. „Червените дяволи“ държат и настоящия рекорд с друга сделка по оста Реал – Юнайтед. Манчестър привлече Анхел Ди Мария за сумата от 59,7 млн. паунда.

Освен от Юнайтед, интерес към Бейл има от страна и на другия тим от Манчестър – Сити.
 

gong.bg