"Барселона" официално спечели титлата на Испания, след като кръг преди края на първенството победи с 1:0 "Атлетико" (Мадрид) и вече е недостижим на върха.

Единственото попадение за каталунците в испанската столица вкара звездата на тима Лионел Меси, който се разписа в 65-ата минута.

Вечният съперник на "Барселона" "Реал" спечели с 4:1 гостуването си на "Еспаньол", но въпреки това остана на четири точки от каталунците и ще трябва да се задоволи със сребърните медали.

Възпитаниците на Луис Енрике започнаха мача устремено още от първата минута и дадоха да се разбере, че искат титлата още тази вечер. Още в 13-ата минута стражът на домакините Ян Облак трябваше да отрази опасен удар на Лионел Меси.

Аржентинецът продължи да тормози защитата на "дюшекчиите" и малко по-късно беше близо до гол с глава, но мерникът му му изневери.В 34-ата минута Меси страхотен фаул, но топката прелетя опасно над напречната греда.

В заключителните секунди на първото полувреме Дани Алвеш направи много красив пробив, стреля от дистанция, но Облак отново бе на мястото си.

Дълго чаканото попадение все пак падна в 66-ата минута. Педро и Меси си взаимодействаха чудесно и аржентинецът завърши хубавата атака с гол. Това не успокои каталунците и те продължиха да атакуват. В 71-ата минута Меси изведе добре Неймар, но ударът на бразилеца мина над вратата.

Педро също пробва късмета си с шут от дистанция в 78-ата минута, но топката мина покрай лявата греда. В края на срещата двата тима се изнервиха, но съдията не позволи да се стигне до по-грозни сцени.

В последния кръг "Барселона" ще посрещне "Депортиво" (Ла Коруня) на "Камп Ноу", където ще вдигне и шампионската купа.

dnevnik.bg