Футболистите на Левски изживяват тежък сезон от всяка една гледна точка. Един от основните проблеми пред играчите беше финансов - заплати не се взимат, а премии няма.

Финалът за Купата на България обаче може да промени това. "Сините" ще играят срещу Черно море за рекордна премия. На "Герена" се говори, че бонусът за основните футболисти при победа над "моряците" ще бъде 10 000 лева. "Сините" шефове са преценили, че след 6-те години без трофей, сега спечелването на Купата трябва да бъде оценено подобаващо, информира "Меридиан мач".

От началото на сезона "сините" са взели само два пъти бонус за победа. Първият път играчите прибраха по 500 лева от таен спонсор след 3:0 над Ботев в Коматево. Вторият път взеха пари след отстраняването на Лудогорец. В предишни годиш на "Герена" получаваха премии след всяка победа, а дори такава над отбори като Марек и Хасково у дома се оценяваше на 1000 лева. За Купата пък се плащаше голям бонус само при спечелването й. Преди това се даваха пари на играчите само ако по пътя към трофея се отстранява ЦСКА.

БГНЕС