Новопазарската лекоатлетка Силвия Дънекова покри норматива за участие на олимпийските игри в Бразилия догодина. Вчера на турнира “Нови звезди” в София тя постигна време 9:39,10 в бягането на 3000 метра с препятствия.

Така тя стана трети българин с квота за Рио след Ивет Лалова и Георги Иванов /тласкане на гюле/. Резултатът на Дънекова й дава право участие и на Световното първенство на открито в Пекин в края на август т.г.

“Разбира се, доволна съм, че спечелих квота за олимпиадата толкова рано, това е едно успокоение. Сега се надявам да доразвия формата си и да постигна в някое от следващите състезания нов национален рекорд”, каза за ШУМ.БГ Силвия Дънекова. Тя сподели, че на този етап не си поставя цели за представянето на олимпиадата, а мисли повече за подготовката за Пекин. “Дано агентката ми ми осигури повече участия в състезания. Проблем е, че нямам треньор и сама се подготвям”, каза Дънекова.

Олимпиадата в Рио де Жанейро догодина ще бъде втора в кариерата на лекоатлетката. На игрите в Лондон през 2012-та тя завърши на 38-о място в крайното класиране на 3000 метра стипълчейз с време 9:59,52 минути.

ШУМ.БГ