Първата ракета на България Григор Димитров ще стартира участието си на втория за годината турни от "Големия шлем" "Ролан Гарос" днес.

Хасковлията ще се изправи в първи кръг срещу американеца Джак Сок. Двубоят им е последен на корт №1, което означава, че едва ли ще започне преди 18.00 часа българско време.

Поставеният под №10 в схемата Димитров и 22-годишният Сок имат само една среща помежду си. Двамата играха в четвъртфиналите на турнира в Стокхолм през октомври, когато българинът се наложи с 5:7, 6:4, 6:3. Американецът влезе в топ 50 в края на миналата година и от тогава се движи между 33-о и 50-о място в света.

При успех хасковлията ще се изправи срещу победителя измежду испанеца Пабло Карено Буста и доминиканеца Виктор Естрела Бургос. В третия кръг българинът може да се срещне с 18-ия в схемата Томи Робредо (Испания), а след това на 1/8-финалите може да има среща с деветкратния шампион Рафаел Надал.

Сесил Каратанчева също стартира участието си в основната схема днес. Тя ще се изправи срещу бившата световна №1 Йелена Янкович от Сърбия в третия двубой на корт №3. Това означава, че мачът на българката най-вероятно ще започне между 16.00 и 17.00 часа българско време.

Каратанчева стигна до тази среща, след като мина три квалификационни кръга. В първия си двубой в Париж софиянката елиминира друга българска състезателка - Елица Костова.

dnevnik.bg