Станилия Стаменова може да се пребори за световната титла на шампионата по кану-каяк в Италия след три месеца, убеден е нейният треньор Николай Бухалов, предаде репортер на БГНЕС.

Бухалов обяви в Пресклуб България, че Стаменова се явява единствената състезателка, която е способна да се конкурира за златото с канадката Лоранс Венсан-Лапоан, която печели всички големи турнири в последните сезони.

През уикенда Стаменова завърши седма на едноместно кану в състезанието за Световната купа. Тя е получила контузия в рамото малко преди началото на надпреварата.

"Тази година проведохме подготовката много добре, бяхме добре подготвени за Европейското и всичко това, което се случи е закономерно. За съжаление след това Станилия получи една контузия, но вече беше късно да отменим участието ни на Световната купа и трябваше да участваме. Сега започваме лечение и да се надяваме, че бързо ще се възстанови и ще започнем подготовка за Световното първенство, където също имаме амбиции да се бием за световна титла. Дай Боже тази травма да отмине, не е нещо толкова страшно, но болката не й позволи да участва на 100%. Участвахме в този кръг, тъй искахме да получим някаква информация как се намираме спрямо тези, които са извън Европа. За съжаление не успяхме да си направим някакви конкретни изводи, тъй като тя беше контузена и не се напъваше на 100%, защото рамото я болеше сериозно. Канадката е много силна и се представи блестящо, трябва много да се потрудим, за да я догоним. Това обаче не е невъзможно, имаме три месеца на разположение като работа, мисля, че ще се справим. Тя вече е била втора, амбицията ни е да бъде първа. Ще е много трудно, но не е непостижима цел. От всички други участнички тя има най-реални шансове да бие канадката, която е фаворитът", изрази увереност Бухалов. Световното първенство ще се проведе в Италия в периода 19-23 август. /БГНЕС